B2B CROISSANTS

PASUL 1 - PREGĂTIREA

------

Se scot croissantele din congelator și se așează pe tăvi a câte 8 bucăți cu distanță egală între ele.
ATENȚIE: croissantele se așează cu capătul în jos (vezi video), după care se introduc în cuptor pentru dospire.

PASUL 2 - DOSPIREA

------

Pentru programul de dospire a cuptorului apăsăm butonul START pentru a porni cuptorul, iar mai apoi apăsăm P1 (butonul trebuie să pâlpâie), iar apoi apăsăm din nou START.

START -> P1 -> START

Croissantele se lasă la dospit în cuptor 2 ore și 45 minute. Ne asigurăm că timpul și temperatura funcționează verificând butonul cu iconița ceas și termometru.
Ne dăm seama că programul de dospire funcționează atunci când din timpul alocat minutele vor scădea.

PASUL 3 - COACEREA

------

Când timpul de dospire ajunge la 0, cuptorul va scoate un sunet de atenționare a faptului că P1 (dospirea) a fost finalizat.

Înainte de a scoate croissantele din cuptor, se face o verificare vizuală a produselor: produsul trebuie să fie dospit minim dublu față de varianta inițială (ceea ce înseamnă că programul setat a funcționat în parametrii stabiliți).

Se scot croissantele din cuptor, se închide cuptorul și apăsăm butonul P2 (butonul trebuie să pâlpâie), iar apoi apăsăm din nou START. Cuptorul va începe preîncălzirea la 180 grade timp de 16 minute.

START -> P2 -> START

În timp ce cuptorul se preîncălzește, se stropesc croissantele cu ou pe o parte și pe alta (vezi video).

PASUL 4 - FINALIZAREA

------

Când preîncălzirea e finalizată, cuptorul va scoate un sunet de atenționare. Deschidem cuptorul, introducem tăvile cu croissantele stropite cu ou, închidem ușa cuptorului și verificăm dacă programul P2 este în derulare, apăsând pe iconița cu ceas.

PASUL 5 - RĂCIREA

------

Când timpul de coacere ajunge la 0, cuptorul va scoate un sunet de atenționare a faptului că P2 (coacerea) a fost finalizat. Cuptorul se oprește ținând apăsat pentru câteva secunde butonul START (luminile cuptorului se sting).

După coacere, cuptorul se oprește și se lasă ușa acestuia deschisă timp de 30-40 minute, după care se poate pune a doua tură de croissante la dospit (în cazul în care nu există dospitor).

Croissantele se scot din cuptor, se dau cu sirop de zahăr și se lasă la răcit aproximativ 25-30 minute.

PASUL 6 - UMPLEREA & ORNAREA.

------

Conform video-ului, croissantele se perforează cu un cuțit în partea de sus (atenție: doar într-o singură parte), după care se umple cu cremă la gramajul de.....

Ornarea croissantelor se face conform video-ului de mai sus:

- CIOCOLATĂ: o alună tăiată în două jumătăți, așezate peste cremă. Se finisează cu biscuiți sfărâmați.

- VANILIE: fulgi de migdale așezați peste cremă. Se finisează cu zahăr pudră.

- FISTIC: se finisează cu granule de fistic (vezi video)

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

------

1. Ce trebuie făcut când ajunge curierul cu marfa?

- Produsul se scoate din cutia în care s-a transportat și se depozitează cât de urgent la -18 grade.

2. Cum se depozitează produsul în congelator?

- Produsul se depozitează în ambalajul propriu-zis, cât mai răsfirat (să nu se așeze una peste alta).
ESTE INTERZISĂ DEZGHEȚAREA ȘI RECONGELAREA PRODUSULUI!

3. Ce fac cu ambalajele originale (cutia, lâna și pungile de gheață)?

- NU SE ARUNCĂ! Acestea se manevrează și se pregătesc cu grijă pentru returnare (curier).

4. Cum depozitez cremele?

- Cremele se depozitează în frigider, în ambalaj original (găletușă), cu capacul întotdeauna sigilat pe recipient.

5. Ce fac cu cremele ce rămân în poș la final de zi?

- Cremele se transferă înapoi din poș în recipientul original.

6. Ce fac după ce am copt prima tură de croissante?

- Se oprește cuptorul din funcțiune (se ține apăsat pe butonul START/STOP timp de câteva secunde). Se deschide ușa cuptorului și se lasă să se răcească complet aproximativ 30-40 minute. Iar apoi se poate începe a doua tură de dospire (în cazul în care nu există alt dospitor).

7. De câte ori se poate refolosi hârtia de copt?

- hârtia de copt se poate refolosi de 2-3 ori, cu pretenția ca foaia să nu fie murdară!

8. Care este intervalul ideal de a servi croissantul după coacere?

- Servirea croissantului după coacere maxim 4 ore pentru o experiență culinară deosebită.