B2B CROISSANTS

PASUL 1

------

Se scot croissantele din congelator și se așează pe tăvi a câte 8 bucăți cu distanță egală între ele.
ATENȚIE: croissantele se așează cu capătul în jos (vezi video), după care se introduc în cuptor pentru dospire.

PASUL 2

------

Pentru programul de dospire a cuptorului apăsăm butonul POWER pentru a porni cuptorul, iar mai apoi apăsăm butonul dedicat pentru DOSPIRE.

Setăm temperatura la 30 de grade apăsând butonul TERMOMETRU.

Setăm timpul la 2 ore și 45 de minute apăsând butonul CEAS.

Apăsăm butonul START - indicatoarele CEAS și TERMOMETRU de pe ecran se aprind ROȘU, indicând startul programului de dospire. Minutele afișate pe ecran vor începe să scadă din totalul timpului alocat.

PASUL 3

------

Când timpul de dospire ajunge la 0, cuptorul va scoate un sunet de atenționare a faptului că dospirea a fost finalizată.

Înainte de a scoate croissantele din cuptor, se face o verificare vizuală a produselor: produsul trebuie să fie dospit minim dublu față de varianta inițială (ceea ce înseamnă că programul setat a funcționat în parametrii stabiliți).

Se scot croissantele din cuptor, se închide cuptorul și se setează pe programul de COACERE apăsând butonul specific si selectând programul dorit folosind butoanele PLUS sau MINUS (selectăm și apăsăm START pentru a intra în program, apoi apăsăm din nou START pentru a începe procesul)

După preîncălzire cuptorul va scoate un sunet de atenționare.

PASUL 4

------

În timp ce cuptorul se preîncălzește, se ung croissantele cu ou pe ambele părți.

PASUL 5

------

Când preîncălzirea e finalizată, cuptorul va scoate un sunet de atenționare. Deschidem cuptorul și introducem tăvile cu croissantele unse cu ou.

Când timpul de coacere ajunge la 0 cuptorul va scoate un sunet de atenționare.

PASUL 6

------

După finalizarea programului de coacere, apăsăm butonul SETTINGS de 3 ori, selectând opțiunea COOL DOWN cu butoanele PLUS sau MINUS.

Apăsăm din nou butonul SETTINGS și selectăm temperatura de 30 de grade.

Apăsăm START pentru selectare și încă o data START pentru a porni programul de răcire.

Ne asigurăm că programul de răcire funcționează, verificând indicatoarele de pe ecran.

PASUL 7

------

Conform video-ului, croissantele se perforează cu un cuțit în partea de sus (atenție: doar într-o singură parte), după care se umple cu cremă la gramajul de.....

Ornarea croissantelor se face astfel:

- CIOCOLATĂ: o alună tăiată în două jumătăți, așezate peste cremă. Se finisează cu biscuiți sfărâmați.

- VANILIE: fulgi de migdale așezați peste cremă. Se finisează cu zahăr pudră.

- FISTIC: se finisează cu granule de fistic (vezi video)

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

------

1. Ce trebuie făcut când ajunge curierul cu marfa?

- Produsul se scoate din cutia în care s-a transportat și se depozitează cât de urgent la -18 grade.

2. Cum se depozitează produsul în congelator?

- Produsul se depozitează în ambalajul propriu-zis, cât mai răsfirat (să nu se așeze una peste alta).
ESTE INTERZISĂ DEZGHEȚAREA ȘI RECONGELAREA PRODUSULUI!

3. Ce fac cu ambalajele originale (cutia, lâna și pungile de gheață)?

- NU SE ARUNCĂ! Acestea se manevrează și se pregătesc cu grijă pentru returnare (curier).

4. Cum depozitez cremele?

- Cremele se depozitează în frigider, în ambalaj original (găletușă), cu capacul întotdeauna sigilat pe recipient.

5. Ce fac cu cremele ce rămân în poș la final de zi?

- Cremele se transferă înapoi din poș în recipientul original.

6. Ce fac după ce am copt prima tură de croissante?

- Se oprește cuptorul din funcțiune (se ține apăsat pe butonul START/STOP timp de câteva secunde). Se deschide ușa cuptorului și se lasă să se răcească complet aproximativ 30-40 minute. Iar apoi se poate începe a doua tură de dospire (în cazul în care nu există alt dospitor).

7. De câte ori se poate refolosi hârtia de copt?

- hârtia de copt se poate refolosi de 2-3 ori, cu pretenția ca foaia să nu fie murdară!

8. Care este intervalul ideal de a servi croissantul după coacere?

- Servirea croissantului după coacere maxim 4 ore pentru o experiență culinară deosebită.